Lohberger houtgestookte fornuizen
fornuizen op hout en pellets
 
introductie opties en variaties Aqua-Insert
modellen gebruiksaanwijzingen videos
het bedrijf Lohberger hout of hout/pellets verdelers
verbrandingstechniek    
Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Een fornuis stoken op hout of ook met pellets

Koken op hout lijkt niet meer van deze tijd. Het roept de associaties op van vuil, rook, trage opwarming, moeilijke regeling, onveiligheid,... Maar, de tijd staat niet stil, ook niet binnen de technologie van houtgestookte fornuizen.

Het unieke Lohberger bedrijf heeft al haar ervaring aangewend om het houtvuur toch in de keuken te kunnen behouden. Zodat de gezelligheid van koken op hout weer in ere hersteld wordt en we optimaal kunnen gebruik maken van broeikasneutrale brandstoffen.

De Lohberger fornuizen van vandaag stoken schoon, snel en veilig. Ze zijn goed regelbaar, perfect te integreren en eenvoudig te bedienen. Lees meer daarover in de gebruiksaanwijzingen.

Uniek in het gamma van Lohberger is de optie om een pellets-module aan het fornuis te koppelen. Daarmee kan je afwisselend stoken op hout of pellets. Het bijkomende comfort is enorm :

  • De thermostatisch gestuurde pelletsbrander zorgt gedurende de dag automatisch voor het op temperatuur houden van het fornuis en de keuken.
  • De automatische pelletsbrander doet de houtblokken die je toevoegt onmiddelijk ontbranden, waarna ze zichzelf automatisch uitschakelt.
  • Voor kleinere kooksessies hoef je geen hout te gebruiken, maar wil je op het pelletsverbruik besparen door gebruik van goedkoper brandhout, dan is niets eenvoudiger.
  • Voor het bereiden van volledige maaltijden is het toevoegen van hout aan te raden, omdat de kookplaat dan veel warmer wordt en het stoken uiteraard goedkoper.
  • Eens het hout is opgebrand wordt de pelletsbrander automatisch weer opgestart.
De pellets module voor de Lohberger fornuizen, zonder bekleding. De pelletsmodule van Lohberger is een staaltje van Oostenrijkse toptechniek. Alle onderdelen zijn van uitzonderlijke kwaliteit, voor een optimale duurzaamheid, een schone verbranding en een maximale gebruiksvriendelijkheid. Het gebruik van de pelletsmodule vraagt geen extra schoorsteenkanaal.
Op deze foto is de opening te zien waarlangs de vlam van de pelletsbrander tot in de verbrandingskamer voor het brandhout reikt. Als er brandhout in de verbrandingskamer aanwezig is, dan zal het daarmee snel ontbranden. De rookgassen van de pelletsbrander volgen dezelfde weg doorheen het fornuis als de rookgassen van het hout.
Hiernaast zie je hoe het hout door de pelletsvlam wordt aangestoken. Echt aanmaakhout is hiervoor niet nodig. De pelletsbrander zal automatisch lang genoeg branden tot het hout voldoende vuur heeft gevat.
De pelletsvoorraadkamer kan 20 Kg pellets bevatten, goed voor een afgifte van 3 KW gedurende 24 uur. Ze wordt bijgevuld via een deksel bovenaan de pelletsmodule. Vooraan de module is de digitale regeling voor de pelletsbrander te zien. Deze wordt bij het installeren door een Lohberger specialist aangepast aan de lokale omstandheden, zoals de schoorsteentrek. Daarna is de bediening zowat even eenvoudig als die van een kamerthermostaat.
Elke pelletsbrander vraagt een goede pelletskwaliteit. Dat betekent vooral dat de pellets stabiele afmetingen moeten hebben en niet teveel stof mogen bevatten. DIN-kwaliteit is een noodzaak.

Opgelet : niet alle Lohberger fornuizen zijn met een pelletsmodule uit te rusten. Het gaat om volgende modellen uit de VARIOLINE Classic serie met bakoven:

LC 70 Classic

LC 75A Classic

LC 75B Classic

LC 80 Classic

VARIOLINE kleurpallet

Wanneer de pelletsmodule dan bijvoorbeeld in de LC 75A wordt geïntegreerd, ziet het resultaat er als volgt uit :

De pelletsmodule kan links of rechts van het fornuis geplaatst worden, steeds aan de zijde van de verbrandingskamer (die optioneel links of rechts kan geplaatst worden).

De kleur van het geheel is uiteraard aanpasbaar overeenkomstig de beschikbare kleuren van het basismodel.

Ook bijna alle andere opties van het basismodel blijven behouden. Raadpleeg uw Lohberger verdeler.

Technische gegevens

Voeg deze website toe aan uw lijst van favoriete websites Print enkel de inhoud van deze pagina af, dus zonder de navigatie-elementen bovenaan, onderaan en rechts

Je kan de temperatuur onder kookpannen en potten gemakkelijk regelen door ze over de kookplaat te verschuiven
 
Schone hout-verbranding kan !

Tulikivi massieve speksteenkachels

Danskan houtkachels
Altech kachels in speksteen
HOXTER inbouwhaarden en cv-inbouwhaarden op hout
ORTNER massakachels en tegelkachels

Paterno pelletkachels en hybride pelletkachels

Lohberger houtgestookte fornuizen

Big Green Egg : de barbecue van de chefs
Alpina gaskachels
Lohberger houtgestookte fornuizen

Le Panyol : inbouw houtoven voor pizza, brood, enz...

Ecostone electrische verwarming

Logmatic houtklover
 

Alle info over de prijzen voor verwarming in België Alle info over de prijzen van verwarming in Nederland

 

 

 
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co
   

Toptrefwoorden op deze site : allesbrander - brandhout - fornuis hout - gaskachel - haard - houtfornuis - houtkachel - inbouwhaard - houtklover - kachel - cv-kachels - open haard - pellets - pelletkachel
speksteen radiator - saunakachel - haarden op maat - schouw - speksteen - inbouwhaard maatwerk - speksteenkachel - cv-houtkachels - haard maatwerk - stooktips - tegelkachel - allesbranders
broodoven - radiator - fornuizen - haarden maatwerk - gaskachels - haarden - houtfornuizen - haard op maat - cv-haarden - houtkachels - open haarden - tegelkachels - inbouwhaard op maat
houtgestookte cv - inbouwhaarden - houtklovers - kachels - open haarden - pelletkachels - hout-cv - saunakachels - inbouwhaarden maatwerk - schouwen - speksteenkachels - tegelkachels
Nederland : speksteenkachels - houtkachels - open haarden - pelletkachels - fornuizen hout - gaskachels - CV-houtkachels - houtoven - houtklover

Meer info over Dutry & Co, invoerder van Tulikivi, Danskan, Altech, Lohberger, Calimax, Ecostone, Mondex, Big Green Egg, Alpina, Mondex,... Vind uw lokale verdeler met onze dealerzoekmachine voor alle merken kachels, haarden, fornuizen, enz... Beurzen, infodagen en info-avonden over haarden en kachels Gratis documentatie van de merken op deze site - te downloaden, op te halen bij uw verdeler of per post te verkrijgen Contacteer Dutry & Co Dutry Videocenter met clips over kachels en haarden Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Voordelige financieringsvoorwaarden voor haarden, kachels en speksteenkachels Links naar verwante sites Alle informatie over hoeveel je kan besparen met hout en pellets Le site de Dutry & Co en français Dealerzoekmachine Vlaanderen Dealerzoekmachine Nederland Verschillende opties voor het stoken van hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor het stoken van pellets bij Dutry & Co Verschillende toepassingen van speksteen bij Dutry & Co Verschillende opties voor het verwarmen van water met hout en/of pellets bij Dutry & Co - hout-cv - cv-kachels houtgestookte CV Verschillende opties voor het koken op hout bij Dutry & Co Verschillende opties voor maatwerk bij Dutry & Co Acties op kachels en haarden bij Dutry & Co Meer info over een bezoek aan de internationale toonzaal van Dutry & Co