Skip to main content
We match your fire.

Overname Dutry & Co door Karel Decramer

responsive image

Dutry & Co N.V., de bekende importeur van kachels, haarden en barbecues uit Vichte, is overgenomen door Karel Decramer. Met een uitgebreid gamma sterke, eerlijke merken en een brede operationele vakkennis, is Karel ervan overtuigd dat het bedrijf een sterke toekomst wacht. De recent afgesloten “Green Deal Huishoudelijke Houtverbranding” tussen overheid en sector, alsook de toegenomen interesse in outdoor cooking, geven de markt en het bedrijf bovendien extra stimulans.

Met vreugde en trots kunnen wij u vandaag de definitieve overname aankondigen van onze onderneming door de heer Karel Decramer. Karel was jarenlang de Verkoop en Marketing directeur van de internationale familie ondernemingen Dewulf N.V. en Miedema B.V., allen actief in de sector van landbouwmachine productie.

Opgericht in 1812, is het familliebedrijf Dutry & Co al meer dan 200 jaar actief in de sector van kachels en haarden. Michel Dutry vertegenwoordigde de 8ste generatie van de Dutry famillie, die het bedrijf vorm gaf tot op vandaag. Hij slaagde erin de firma te laten uitgroeien tot een topspeler in deze markt, met speksteen massakachels en keramische “Kamado” barbecues als de bekendste, vernieuwende producten. Samen met Michel als ervaringsdeskundige en het topteam van Dutry & Co, wil Karel Decramer zijn passie en dynamisme aanwenden om het bedrijf op een nog professioneler niveau te tillen.

Dutry & Co telt 18 medewerkers en meer dan 300 verkooppunten in de Benelux en Frankrijk. Daartoe behoren vakhandelaars in kachels en haarden en ook vele tuin- en kookwinkels. Het gamma bestaat uit meer dan 500 verschillende toestellen, die het bedrijf importeert uit Scandinavië, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, de V.S. en Nederland. De voornaamste merken die Dutry vertegenwoordigt zijn Alfa, Altech, Big Green Egg, Danskan, Hoxter, Lohberger, Paterno, Tulikivi en Ortner.

De Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming werd ondertekend op 22 oktober 2018 en biedt een uitgebreid akkoord tussen de Vlaamse overheid en de sector. Deze Green Deal wil ondermeer de gezinnen sturen richting emissiearme en energiezuinige toestellen. Karel Decramer maakt zich sterk dat Dutry & Co bijzonder voordeel zal halen uit deze tendens, want het bedrijf loopt al decennia voorop in het op de markt brengen van de meest ecologische toestellen. Vooral met de massakachels, alsook met de electronisch gestuurde kachels en haarden, kan het bedrijf sterk aan marktaandeel winnen. Een ambitieuze visie op lange termijn, de wil om daarin te investeren én duurzame partnerschappen met zowel leveranciers als klanten vormen daarbij het uitgangspunten.

 

Nieuw : Tulikivi Saramo

responsive image

De Saramo is een stijlvolle, met brede horizontale deuren uitgeruste speksteenkachel. Door de breedste op de markt verkrijgbare deuren is het vuur mooi en van ver te zien. Van het model is ook een versie met doorkijkdeuren verkrijgbaar. In het vuurbed kunt u zowel gekloofd hout als pellets stoken. De verbrandingstechniek is van topkwaliteit, waardoor zowel hout als pellets met mooie grote vlammen branden. Het vuurbed kan ook worden gebruikt voor voedselbereiding met behulp van het meegeleverde bakrooster. De kachel is leverbaar in drie verschillende hoogten en voor de oppervlaktebekleding kunt u kiezen uit vier verschillende speksteenoppervlakken.

 

De Smartstove is geland

responsive image

De geavanceerde DANSKAN SmartstoveTM Technologie betekent een grote stap vooruit in moderne houtverbranding. Dit revolutionaire Intelligent Heat System (IHS) kopieert getrouw het voortdurend meten en bijregelen zoals in het labo en verzekert je van de mooiste ervaring met tot 50% minder houtverbruik. Deze thermostatische verbrandingstechnologie maakt je houtkachel even intelligent als elke moderne wagen, wasmachine of smartphone, zoals het hoort.

De DAN SKAN Smartstove Technologie berust op elektronische sensoren die het vuur en de omgeving voortdurend observeren. Ze meten de overblijvende zuurstof in de rookgassen, de rookgastemperatuur en de kamertemperatuur. Zoals in elke moderne wagen is het meten van temperatuur EN zuurstof essentieel voor het best mogelijke resultaat. IHS gebruikt een uniek algoritme voor elk toestel, dat de verbranding voortdurend optimaliseert door het apart bijregelen van de primaire, secondaire en tertiaire luchtaanvoer. Uw DAN SKAN Smartstove reageert automatisch op elke verandering in weer, wind of houtlading.

Het Smartstove systeem is verbonden met je smartphone, tablet of PC, zodat je de verbranding veel beter kan controleren dan met een manueel geregelde houtkachel. De handige gebruiksinterface zal je ook praktische tips geven inzake de optimale houthoeveelheid en kwaliteit. Mocht je het nodig achten, dan kunnen de verbrandingsgegevens van je kachel doorgestuurd worden naar DAN SKAN voor analyse. In geval van een stroomuitval kan je de DAN SKAN Smartstove blijven gebruiken in handmatige modus. Wanneer de stroomtoevoer hersteld is, zal de elektronische luchtregeling automatisch de sturing weer overnemen.

 

Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming

responsive image

De Green Deal Huishoudelijke Houtverwarming werd ondertekend op 22 oktober 2018. Het is een uitgebreid akkoord tussen de Vlaamse overheid, de producenten en verdelers van houtkachels en haarden en diverse milieubewegingen en aanverwante instellingen. De voornaamste doelstelling is om de uitstoot van fijnstof door houtkachels en haarden te verlagen, zodat houtverbranding kan blijven bijdragen tot de productie van hernieuwbare, broeikasneutrale energie.

De Green Deal wil hiertoe op korte termijn zorgen voor een sanering van de vervuilende oude houtstooktoestellen en het verbeteren van het stookgedrag. Op korte en middellange termijn wil de Green Deal gezinnen die verder wensen te verwarmen met hout, sturen richting emissiearme en zeer energiezuinige toestellen. Bijkomend wordt ook ingezet op een correct gebruik, een goede installatie en onderhoud, alsook op een betere brandhoutkwaliteit en verder onderzoek. De tweedehands verkoop van oude houtkachels alsook wie rookhinder bij de buren veroorzaakt wordt streng aangepakt.

Meer lezen : www.green-deal.eu

 

Volg ons op Facebook

We zorgen er steeds voor dat het laatste nieuws zo snel mogelijk op deze pagina te zien valt, maar onze social media zijn over het algemeen net iets sneller...

Volgen op facebook

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie